2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Bramborová polévka s fašírkou

Název Množství a jednotka
sekaná domácí 200 g
cibule 2 ks
brambory 5 ks
mrkev 3 ks
smetana 150 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Zbyl nám kousek sekané? Zkusme tuto polévku.



Postup
Sekanou (fašírku) nakrájíme na menší kousky a opečeme na másle a cibuli nakrájené na kolečka. Opečené maso s cibulí vyjmeme a do zbylého výpeku dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Základ polévky rozmixujeme nebo rozšleháme metličkou, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a povaříme, až je mrkev měkká. Přilijeme smetanu, dochutíme pepřem, případně solí a vrátíme zpět opečenou sekanou s cibulí. Na talířích sypeme nasekanou zelenou petrželkou.


 


RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

RECEPTY

Lososová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibuli... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...